Să înființezi o editură în plină criză economică pare o nebunie, în condițiile în care, oricum, internetul și televizorul au îndepărtat în timp record omul de carte. 

Acceptând ideea că suntem frații mai mici ai lui Don Quijotte și asumându-ne, înaintea fiecărei lansări de carte, lupte îndârjite cu morile de vânt, ne ambiționăm să oferim cititorului exact cărțile de care are nevoie. Înainte de a cumpăra ceva, românul se întreabă: ”La ce-mi folosește?”. Utilitatea cărților pe care le publicăm este și primul nostru gând. Titluri de referință din literatura de specialitate internațională îi oferă cititorului ultimele noutăți în domenii de interes major: parenting, self help, marketing, economie, psihologie. Vor avea surprize plăcute și pasionații romanului istoric. 

Chiar dacă editura Globo e încă foarte tânără (există de anul trecut), cărțile pe care le-am publicat atestă că, în fiecare domeniu pe care îl abordezi, poți aduce un plus de valoare. Iar publicul a apreciat asta și a cumpărat cărțile noastre, indiferent unde le-a găsit: la celebrele târguri naționale, on-line, în rafturile de la Cărturești, Diverta, CLB, Libris, Carrefour sau Kaufland. 

Ce ne propunem? Să oferim instrumente cu ajutorul cărora românul să poată construi mai ușor lumea civilizată și prosperă pe care și-o dorește. Cărți scrise într-un limbaj accesibil, care se citesc cu plăcere și, care, în final, te fac să te simți un pic mai lejer în hățișurile democrației noastre interesante, ce tot debutează de peste două decenii...
 
Vă așteptăm cu drag aici, pe site-ul nostru, să aruncați o privire asupra cărților, să vă împrieteniți cu ele și, după ce le-ați citit, să ne împărtășiți impresiile voastre. Iar dacă ne spuneți ce domenii ați dori să abordăm sau ce titluri să mai publicăm, ne ajutați foarte mult și vă mulțumim!

Echipa Globo