Găseşte autorul tău favorit

După alfabet:    A    C    J    K    M

A
 • Adam LeBor
  Adam LeBor

  Numele lui Adam LeBor este binecunoscut cititorilor unor publicații prestigioase (”The Times”, ”The Economist”, ”Monocle”, ”Financial Times” ș.a) dar și amatorilor de cărți bune. A scris despre războaiele din fosta Iugoslavie, a cercetat în amănunt prăbușirea comunismului și a acordat o atenție necruțătoare modului în care bancherii au închis ochii - cu tot profitul de rigoare! - asupra genocidului orchestrat de Hitler.

C
 • Chana Levitan
  Chana Levitan

  Chana Levitan are rigoarea unui matematician, experiența unui cercetător competent (a consiliat mii de bărbați și femei) și sinceritatea unui prieten.

J
 • John Medina
  John Medina

   

  DR. JOHN J. MEDINA, biolog molecular specializat în cercetarea genelor implicate în dezvoltarea creierului uman și genetica tulburărilor psihice, și-a petrecut cea mai mare parte vieții profesionale ca și consultant în domeniul industriei farmaceutice și a biotehnologiei, conducând cercetări legate de sănătatea mentală. Medina este profesor asociat la Universitatea din Washington, Școala de Medicină, în cadrul Departamentului de Bioinginerie, precum și la Universitatea Pacific din Seattle, unde conduce Centrul de Cercetare Aplicată a Creierului.

  Doctorul John Medina este director fondator al Institutului de Cercetare Talaris, cu sediul în Seattle, centru axat pe cercetarea modului în care sugarii codifică și procesează în mod cognitiv informațiile, la nivel celular și molecular.

  Tată a doi băieți, doctorul John Medina a dovedit o preocupare constantă pentru relația dintre neurologie și educație, pentru modul în care științele creierului ar putea influența și ajuta dezvoltarea mentală și intelectuală a copiilor noștri.

  John Medina este autorul a numeroase articole și studii de specialitate; dintre cele mai cunoscute cărți semnate de el, amintim: The Genetic Inferno, The Clock of Ages, Depression, The Outer Limits of Life, What You Need to Know about Alzheimer’s, ș.a.

   

  Doctorul John Medina locuiește în prezent în Seattle, împreună cu soția și cei doi fii.  

   

K
 • Kevin Dutton
  Kevin Dutton

  S-a născut în Londra în anul 1967. Are un doctorat în psihologie și este un expert în știința de influență socială. Kevin Dutton este cercetator psiholog și membru de onoare al Centrului de Cercetare Calleva , Colegiul Magdalen, Universitatea din Oxford.